Čtvrtek, 17. října 2024, svátek má Hedvika, zítra Lukáš
Čtvrtek, 17. října 2024

Pán prstenů, Spider Woman či pokračování Jokera. Na jaké filmy se můžeme těšit v roce 2024?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Rok 2023 nám přinesl několik skvělých filmů. Mezi nimi i všudypřítomnou Barbie a temného Openheimera. Nadšení z takzvaného ,,Barbenheimeru’’ už pomalu opadá a tak se nabízí otázka: Co bude dál? Podívejte se na výběr filmů, na které se můžeme těšit příští rok.
Zdroj: Profimedia

Nadvláda superhrdinů a padouchů

Rok 2024 bude ve znamení superschopností. Hollywood plánuje hned několik filmových pokračování oblíbených filmů, ale představí i některé úplně nové. Například ženskou verzi Spider-Mana: Madame Web. Tu ztvární americká herečka Sydney Sweeney, která si zahrála postavu Cassie v seriálu Euforie od HBO. Dalším novým snímkem bude Thunderbolts, ve kterém se skupina záporáků vydá na vládní misi. Obsazení bude nabité a to v čele s Florence Pugh a Harrison Fordem. V kinech se objeví i Captain America 4, ve kterém hlavní roli ztvární Anthony Mackie, či Deadpool 3 s Ryanem Reynoldsem. Také Joker se dočká svého pokračování. V něm se po boku Joaquin Phoenixe objeví Lady Gaga jako Harley Quinn.

Jenna Ortega a další temná role

Kdo by neznal Jennu Ortegu? Letos se celosvětově proslavila díky své roli Wednesday ve stejnojmenném seriálu od Netflixu. Nyní chystá další snímek s temnou atmosférou i humorem, na který se fanoušci sarkastické Wednesday můžou příští rok těšit: Beetlejuice 2. Beetlejuice je původně americký fantasy film z roku 1988, který, stejně jako seriál Wednesday a Beetlejuice 2, režíroval Tim Burton.

Filmy (nejen) pro děti 

V hlavě 2. Film s originálním konceptem, který zabaví děti i dospělé, je pokračování animovaného filmu V hlavě z roku 2015. Film se odehrává v mysli dospívající dívky jménem Riley. Zaměřuje se na její emoce, které jsou zde zosobněny jako postavy: Radost, Strach, Vztek, Smutek a Nechuť. Spolu tvoří tým, který pracuje v centru kontroly emocí, v její mysli.

Dále například Spider-Man: Beyond the Spider verse. Jde o další díl úspěšného animáku, ve kterém se v komiksové animaci prolínají paralelní vesmíry, ve kterých Spider-Man, není takový, jakého ho známe. U tohoto filmu je však třeba upozornit, že je možné, že se jeho premiéra kvůli probíhající stávce v Hollywoodu může odsunout na rok 2025. 

Dalšími očekávanými filmy jsou například Pán prstenů: Válka Rohirů, nebo postapokalyptický thriller Tiché místo: První den. Tento snímek nám přiblíží jak začala děsivě tichá mimozemská invaze, která se odehrává v prvních dvou dílech. Můžeme se těšit i na novou, hranou Sněhurku od Disney, ve kterém Gal Gadot ztvární Zlou královnu.

Je však možné, že se premiéry některých chystaných snímků opozdí. A to kvůli stávce scénáristů, scénáristek, herců a hereček, kteří v Hollywoodu již čtvrt roku bojují za lepší platové podmínky. Hrozbou je pro ně i umělá inteligence, která je schopna část jejich práce nahradit.

Autor: Evelina Zitková

Zdroje: echo24.cz, csfd.cz, movieinsider.com 

Napsat komentář

Musíte se pro publikování komentáře.
Weather Data Source: Prag 21 tage wetter

DOPORUČUJEME