Čtvrtek, 19. září 2024, svátek má Zita, zítra Oleg
Čtvrtek, 19. září 2024

Revoluce pro cesty do zahraničí. eSIM je výhodná alternativa k tradičnímu roamingu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Elektronická SIM karta, známá jako eSIM, přináší revoluci v cenách datového připojení v zahraničí, nabízí ceny až tisíckrát nižší než tradiční roamingové tarify v České republice. Její aktivace je dostupná online a nabízí flexibilitu v připojení, a to téměř ve všech zemích mimo Evropu. Od významných firem až po regionální nabídky, eSIM představuje cenově dostupnou a výhodnou možnost pro cestovatele a dataře.
Zdroj: Envato Elements

Na eSIM kartě si lze pořídit datové připojení za mnohem příznivější ceny, a to i tisíckrát levněji než v českých roamingových tarifech, což se odráží například v nabídce pro Indonésii.

Elektronická SIM karta je finančně výhodnější možností. Pokud se podíváte na srovnání roamingových datových cen od českých operátorů s eSIM, uvidíte, že například za 200 Kč můžete shlédnout více minut videa s eSIM. Tato výhoda platí téměř ve všech zemích mimo Evropu, nejen v USA. Dalším plusem je, že nemusíte do telefonu nic fyzicky vkládat; eSIM můžete zakoupit online, stáhnout do telefonu přes aplikaci Airalo a aktivovat podle návodu.

Další nabídky podobných služeb najdete u společností jako Nomad a na stránkách jako eSIMdb.com. Pro ty, kteří potřebují neomezené datové připojení, je vhodná firma Holafly. Aktivace eSIM může být pro nováčky trochu složitá, proto je třeba postupovat pečlivě krok za krokem podle návodu aplikace. Po instalaci je nutné v nastavení telefonu ověřit, že datový roaming na vaší SIM kartě je vypnutý, a budete používat pouze novou eSIM.

Vaši stávající SIM kartu můžete nechat v telefonu a využívat ji například pro hovory nebo zprávy. To je užitečné zejména v případech, kdy na telefonu používáte dvoufázové ověření. Nová eSIM bude sloužit jen pro data, a to pouze během pobytu v zahraničí. Jestliže budete opatrní, váš český operátor na vašem internetovém procházení nevydělá ani halíř.

Zdroj: seznamzpravy.cz

Napsat komentář

Musíte se pro publikování komentáře.
Weather Data Source: Prag 21 tage wetter

DOPORUČUJEME