Čtvrtek, 19. září 2024, svátek má Zita, zítra Oleg
Čtvrtek, 19. září 2024

Apple představuje novinky: MacBooky, macOS Sonoma a revoluční Apple Vision Pro

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ano, Apple opět překypuje inovacemi... Nové MacBooky s tenčím designem a výkonnými procesory. MacOS Sonoma s vizuálními vylepšeními a novými funkcemi. A nesmíme zapomenout na revoluční Apple Vision Pro - zařízení pro mixovanou realitu s bezrámečkovým zážitkem. Podívejte se na tyto ohromující novinky od Applu a připravte se na budoucnost technologie!
Zdroj: Profimedia

Na včerejší Keynote konferenci společnosti Apple, která přinesla mnoho zajímavých novinek, se nejvíce zasloužilo o pozornost uvedení revoluční technologie Apple Vision Pro. Tento inovativní produkt je určen pro rozšířenou a virtuální realitu a nabízí bezprecedentní zážitek díky pokročilému rozpoznávání a interpretaci vizuálního obsahu. Uživatelé mohou využít strojového učení a výkonných algoritmů Apple Vision Pro k analýze obrázků a interakci s virtuálním prostředím pomocí očí, hlasu a gest.

Apple Vision Pro jsou brýle s moderním designem a špičkovou technologií. Každé oko je vybaveno třemi elementy čoček od značky Zeiss, které zajišťují vynikající kvalitu obrazu. Displeje jsou dva micro OLED, které poskytují jasný a ostrý obraz. Brýle mají ocelový rám a plně nastavitelné měkké polstrování pro pohodlné nošení.

Díky pokročilým funkcím a senzorům mohou uživatelé s Apple Vision Pro prozkoumávat rozšířenou realitu a virtuální prostředí bez omezení. Ovládání brýlí je intuitivní a zahrnuje gesta, hlasové příkazy a pohyby očí. S funkcí EyeSight je možné rozpoznávat pohyby očí a přizpůsobit prostředí podle pohledu uživatele.

Cena za Apple Vision Pro je stanovena na 3 499 dolarů. Tato investice umožní uživatelům vstoupit do světa virtuální reality s nejmodernějšími technologiemi.

Na stejné akci bylo také představeno mnoho dalších produktů od společnosti Apple. Mezi nimi se nachází nový 15″ MacBook Air, který se pyšní svou tenkou konstrukcí a výkonným M2 čipem. Dále byly uvedeny nové verze počítačů Mac Studio a Mac Pro, které jsou vybaveny výkonným čipem M2 Ultra a nabízejí špičkový výkon.

Apple také přinesl aktualizace operačních systémů, iOS 17 nabízí nové funkce jako vylepšené hovory s profilovými fotografiemi kontaktů, vylepšené zprávy a aplikaci Journal pro psaní deníku. MacOS 14 Sonoma přináší vizuální zdokonalení – včetně widgetů a nových funkcí pro Safari a videokonference.

Pro uživatele iPadů je k dispozici iPadOS 17, který přináší podobné funkce jako iOS 17, ale optimalizované pro větší displeje tabletů.

Navíc bylo oznámeno, že hodinky Apple Watch nyní podporují widgety a přinášejí vylepšení pro aktivity a turistiku. Smartboxy Apple TV s operačním systémem tvOS 17 získají nové funkce včetně podpory FaceTime.

Společnost Apple tedy představila širokou škálu inovací, které nabízejí pokročilé funkce a zážitky pro uživatele. Od revoluční technologie Apple Vision Pro až po aktualizace operačních systémů, nové počítače a vylepšení pro další produkty.

Zdroj: e15.cz

Napsat komentář

Musíte se pro publikování komentáře.
Weather Data Source: Prag 21 tage wetter

DOPORUČUJEME