Čtvrtek, 19. září 2024, svátek má Zita, zítra Oleg
Čtvrtek, 19. září 2024

Ceny v Chorvatsku rozčarovaly české turisty: pivo za 4 eura a voda dokonce za 5 eur

Facebook
Twitter
LinkedIn
Čeští turisté v chorvatských letoviscích jsou rozčarováni vysokými cenami piva. Na sociálních sítích sdílí své negativní zkušenosti. Navzdory tomu zůstává Chorvatsko oblíbenou destinací pro mnoho Čechů.
Zdroj: Envato.Elements

Chorvatsko a vysoké ceny. Letošní velké téma, které rezonuje mezi turisty. A jinak tomu není ani mezi početnou českou enklávou. Zvláště drahou záležitostí je pivo, které se prodává za 4 eura a voda dokonce za 5 eur. Na sociálních médiích čeští výletníci sdílí své dojmy a názory, a tak se rozhořčení rychle šíří.

Chorvatsko je dlouhodobě oblíbenou destinací českých turistů, a loňský rok nebyl výjimkou. Přibližně 850 tisíc Čechů vyrazilo na dovolenou do této země, což bylo druhé nejvyšší číslo v historii. Letos se očekává, že toto číslo ještě stoupne a překoná rekordní rok 2017. Někteří turisté se však po návratu domů vyjadřují kriticky o cenách v chorvatských barech a restauracích.

Jeden z turistů se na Facebooku podělil o fotografii nápojového lístku, kterou pořídil během svého pobytu v Crikvenici. Zjistil, že půllitr piva stojí 4,20 eur a v centru města dokonce 5 eur. Mnoho lidí se přidává do diskuse a sdílí své zkušenosti s cenami z různých chorvatských destinacích.

Někteří turisté jsou zděšeni a nechtějí utrácet tolik peněz za pivo. Jiní se s nadhledem dívají na situaci a nazývají to „předraženou bídou“. Diskuse se také stočila k české národní povaze a tradici, kterou si někteří turisté na dovolené stále udržují.

Turistický průmysl však tvrdí, že představy o extrémně vysokých cenách v Chorvatsku jsou přehnané. Cena za pivo je v mnoha místech srovnatelná s cenami v České republice, a dokonce v některých případech nižší. InflaceChorvatsku je také nižší než v České republice.

Velká část turistů si navíc smyslí, že situace v Chorvatsku není tak dramatická. A tak i přes tuto nespokojenost Chorvatsko zůstává atraktivní destinací pro Čechy.

Zdroj: Parlamentnilisty.cz

Napsat komentář

Musíte se pro publikování komentáře.
Weather Data Source: Prag 21 tage wetter

DOPORUČUJEME